És itt is van egy példa a sznobizmusra. Hátha a végére sikerül majd kitalálni pontosan, kit hívunk sznobnak.

A motorsznob az Aldi parkolóban melegítette a motorjának a gumijait. Régebben is láttam, hogy egyik-másik paraszt csinál ilyet és mindig piszok visszatetszőnek találtam, mert teljesen nyilvánvaló, hogy ez a kacsázó-gumimelegítő balfaszság csak valamiféle magamutogatás. Látta a Forma 1-ben, olvasta a motoros fórumokon, hogy ú, ez mennyire jó. Biztosabb a tapadás, meg a gumikopás is de fasza, meg hogy amúgy is milyen jót tesz a motornak, meg az atyaúristen, de kurva jó.

Na ilyet csinált pont ma egy majom az Aldi parkolóban. Ott kacsázott. Az Aldi parkolóban. Kibaszott szánalmas. Ugyan hol lehet szüksége előmelegített gumikra vajon? A városban 50-nel menni? Esetleg az országúton 90km/h-nál? Vagy nyilvánvalóan meg akarja szegni a sebességkorlátozásokat, emiatt kell? Ok. Bunkó. Szegje. De akkor sem hiszem, hogy 300-zal fog menni Vásárhely és Szeged között huzamosabb ideig, meg tuti, hogy nem fog olyan kunsztokat csinálni, amik miatt szükség lehet egy előmelegítésre. Mert ha olyan ügyes lenne, akkor nem az Aldi parkolóban csinálná ezt, hanem edzésen. Gondolom én. Akkor nem lenne rá szüksége, hogy magát mutogassa, mert akkor valószínűleg legalább országosan ismert motoros lenne. Na mindegy. Ott röhögtünk Anyukával.

Szóval az ilyen fajta sznobot onnan lehet legkönnyebben felismerni, hogy az első szó, ami eszedbe jut az, hogy majom, a második pedig az, hogy szánalmas. Fordítva is jól hangzik: szánalmas majom.